America

Mike Pence a avut un atac de cord

Posibilul candidat la alegerile prezidențiale din America din 2024, Mike Pence a fost operat la Washington pentru implantarea unui stimulator cardiac.

Acesta suferea de ritm cardiac lent, viața fiindu-i în pericol în orice secundă.

Mike Pence a fost vicepreședintele Statelor Unite ale Americii și este văzut ca un candidat redutabil pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Operația s-a desfășurat fără prbleme, iar fostul vicepreședinte american va fi capabil să-și reia activitățile în câteva zile.

Diagnosticat cu activitate cardiacă anormală

În 2016, Pence a fost diagnosticat cu o activitate cardiacă anormală. Mai precis, era vorba despre impulsurile electrice pe care le primea inima sa, o afecțiune cunoscută ca „bloc de ramură stânga” (LBBB), evidențiată la electrocardiogramă. Este o problemă ce reduce capacitatea de pompare a inimii și care uneori poate duce la bătăi periculos de încetinite ale cordului, care se soldează cu aritmii cardiace sau chiar leșin.

Mike Pence, care la acea vreme tocmai fusese nominalizat de Partidul Republican pentru a face echipă cu Donald Trump din postura de vicepreședinte, a spus că nu a avut niciun fel de simptome, iar medicii au apreciat că este apt să-și exercite funcția.

Acum însă, mai exact în ultimele două săptămâni, Mike Pence a trecut prin manifestări asociate cu un ritm cardiac lent. A fost examinat de doctori și i s-a recomandat un implant de stimulator cardiac.

Tatăl lui Mike Pence, un fumător înrăit, a murit din cauza unui atac de cord la vârsta de 58 de ani. Mike Pence nu fumează, iar în timpul celor patru ani cât a fost președinte doctorii au apreciat că are o stare de sănătate bună.

Citește și:  Conturile grupului american de extremă-dreaptă Patriot Prayer blocate de Facebook
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close