Marea Britanie

Mii de studenţi au reclamat în instanţă faimoasa universitate britanică UCL (University College London) din cauza perturbării studiilor în cursul pandemiei de COVID-19

Asculta informatia

UCL afirmă că nu şi-a încălcat contractul cu studenţii, argumentând că acesta permite schimbarea sau anularea oricăror cursuri în circumstanţe extraordinare cum au fost pandemia şi lockdownul ce a urmat.

Potrivit avocaţilor care se ocupă de caz, circa 100.000 de studenţi de la 18 universităţi, inclusiv UCL, au solicitat iniţierea unei acţiuni în justiţie.

Universităţile din întregul Regat Unit au trecut online în timpul pandemiei, iar studenţii nu au avut acces nici la facilităţi de instruire cum sunt bibliotecile.

Potrivit Annei Boase, unul dintre avocaţii studenţilor, acestora li s-a promis în contract că vor învăţa „în persoană, în campus”, dar „nu au primit ceea ce au contractat”.

Procesul de învăţare a fost afectat şi de acţiunile de protest dintre 2017 şi 2022, un total de 47 de zile de predare fiind „anulate” ca urmare a grevelor, a adăugat avocata.

„Vor dreptate”, a subliniat aceasta. „Vor diferenţa dintre sumele uriaşe plătite şi valoarea reală a serviciilor furnizate de UCL”.

La rândul lor, avocaţii UCL susţin că nu sunt diferenţe între „valoarea de piaţă” a susţinerii cursurilor în persoană şi online.

Judecătoarea Barbara Fontaine de la Înalta Curte din Londra a indicat după audierea de miercuri că va decide la o dată ulterioară lansarea sau nu a unui proces.

Citește și:  BOR cere modificarea legii înmormântării persoanelor decedate de COVID-19: "Este imperios necesară"
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close