Israel

Mii de evrei ultrareligioşi, la funeraliile unui rabin în Ierusalim fără a respecta regulile de distanţare fizică

Asculta informatia

Mii de evrei ultrareligioşi au participat joi la funeraliile unui rabin la Ierusalim, ignorând regulile de distanţare fizică în vigoare pentru a limita răspândirea noului coronavirus, relatează AFP, via agerpres.ro

Rabinul Aaron Chadash, decedat joi la vârsta de 90 de ani din cauza COVID-19, era unul dintre liderii spirituali ai prestigioasei şcoli talmudice Mir, cea mai mare din Israel.

Acest stabiliment religios, situat în Ierusalim, primeşte mii de elevi din Israel şi din restul lumii.

Mulţimea de evrei ultrareligioşi a urmat cortegiul funerar, plecând din cartierul Maa Shearim către cimitirul Har Hamenushot, situat la periferia Ierusalim, fără a respecta regulile de distanţare fizică anti-COVID-19.

Conform măsurilor anticoronavirus puse în aplicare de autorităţile israeliene, numărul participanţilor la adunări publice este limitat la 10 în interior şi la 20 în spaţii deschise.

Unii rabini le-au cerut susţinătorilor lor să nu închidă şcolile talmudice în timpul celor două lockdown-uri, puse în practică în primăvară şi în luna septembrie, pentru a continua studierea textele religioase, în pofida recomandărilor sanitare.

De la începutul pandemiei, Israelul a înregistrat oficial peste 340.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 2.890 decese.

Citește și:  Marea Britanie cere Israelului să pună capăt ‘imediat’ construirii de noi locuinţe în coloniile din Cisiordania
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 11

Close