Italia

Meloni susţine că un potenţial val de 900.000 de migranţi se pregăteşte să debarce pe coastele Europei

Şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, a declarat că este necesară o operaţiune aeronavală a Uniunii Europene (UE) pentru a supraveghea Mediterana centrală şi orientală, avertizând că ‘un potenţial val de 900.000 de migranţi se pregăteşte să debarce pe coastele Europei’, într-un interviu publicat vineri de cotidianul italian ‘Il Foglio’, citat de EFE, potrivit agerpres.

‘Problema frontierei sud-mediteraneene nu este doar problema Italiei, ci a întregii Europe’, a afirmat Meloni, subliniind că la ‘ultimul Consiliu European această realitate a apărut în mod evident’.

‘Acum nu este momentul pentru discuţii, ci pentru acţiune’, a spus şefa executivului italian, care susţine că ‘serviciile secrete au date că un potenţial val de 900.000 de persoane se pregăteşte să debarce pe coastele Europei’.

Ea a subliniat că ‘guvernul italian va continua să lupte împotriva traficanţilor de persoane, să salveze vieţi pe mare, să promeze intrările legale şi să-i primească pe cei care au cu adevărat dreptul la protecţie internaţională, construind un viitor în Africa’.

Dar a adăugat că ‘migraţia este un fenomen care trebuie reglementat, nu putem permite traficanţilor să aleagă cine ajunge în Italia’.

Ţinând cont de toate acestea, Meloni a declarat că ‘Uniunea Europeană ar trebui să lanseze o operaţiune navală şi aeriană pentru a supraveghea Mediterana centrală şi orientală şi să lupte împotriva traficanţilor de persoane şi că aceasta ‘ar trebui să fie întreprins în strânsă coordonare şi colaborare cu ţările de origine, care, la rândul lor, trebuie să fie dotate cu toate mijloacele necesare pentru a reduce traficul’.

Premierul italian a mai propus o ‘gestionare comună a repatrierii sutelor de mii de migranţi ilegali prezenţi pe teritoriul european’, adăugând că ‘UE trebuie să dispună de o capacitate financiară solidă pentru investiţii economice pe continentul african, iar finanţările să fie acordate în baza unor acorduri cu caracter constrângător’.

Citește și:  ITALIA: Premierul Giuseppe Conte va DEMISIONA
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close