Mexic

MEXIC: Peste 52.000 de cadavre neidentificate zac în morgile şi gropile comune

Asculta informatia

Peste 52.000 de cadavre neidentificate se află în prezent în morgile şi în gropile comune din Mexic,informează vineri dpa, potrivit agerpres.

Acest număr a fost stabilit de Mişcarea pentru Dispăruţii Noştri din Mexic, organizaţie a rudelor persoanelor dispărute, în urma unor cercetări pe teren şi anchete realizate împreună cu autorităţile şi confirmate de guvern.

Ministrul-adjunct pentru drepturile omului al Mexicului, Alejandro Encinas, a anunţat această cifră joi, în timpul unei conferinţe de presă a preşedintelui ţării, Manuel Lopez Obrador.

Peste 99.000 de persoane sunt considerate dispărute în această ţară din America de Nord, ţară cu o rată de omucideri foarte ridicată de la declanşarea aşa-zisului război al drogurilor, în 2006.

Grupuri de rude care caută rămăşiţe umane îngropate acţionează pe cont propriu. Când sunt găsite cadavre, ele rămân adesea la morgă pentru o lungă perioadă de timp fără a fi identificate.

Nu există o bază naţională de ADN care să poată permite o identificare a cadavrelor, în urma comparării cu materialul genetic al persoanelor dispărute.

De asemenea, sunt puţine statistici uniforme cu privire la cadavre neidentificate sau identificate, dar nerevendicate, a spus Encinas. „Aceasta este o foarte gravă omisiune juridică”, a declarat el.

Numărul ridicat de cadavre neidentificate reflectă o criză din Mexic care are de-a face nu doar cu lipsa de resurse, ci şi cu o lipsă de voinţă din partea autorităţilor locale de a schimba situaţia, a mai spus Alejandro Encinas. 

Citește și:  Raport INSP. Crește procentul morților Covid vaccinați
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 64

Close