Europa

Mesaje emoționante din partea grecilor: „Frați și surori din România, vă mulțumim pentru ajutor!”

După ce presa elenă a lăudat intervenția pompierilor români în Grecia, a venit rândul locuitorilor să mulțumească pentru ajutorul primit în lupta cu incendiile devastatoare. O fac scriind mesaje emoționante pe rețelele de socializare.

„Frați și surori din România, vă mulțumim pentru ajutor”, este mesajul lui Dimitris Sofitsis, instructor de navigație, considerat cel mai mai mari proprietar de iahturi din Grecia, potrivit Libertatea.

Convoiul format din mașinile de intervenție și suport care a plecat cu 112 pompieri din România a ajuns sâmbătă în Atena și a fost direcționat imediat către insula Evia.

Pompierii români au intervenit duminică în prima misiune la incendiile din Grecia, în zona Spathari. Presa elenă a salutat curajul pompierilor români: salvatorii sosiți de la București au fost lăudați de ziarele de la Atena.

Mii de persoane și-au părăsit casele de pe insula Evia

Incendii de vegetație au izbucnit în mai multe zone ale Greciei în ultima săptămână, pe fondul temperaturilor foarte ridicate – un record pentru ultimele trei decenii. Numeroase case au fost distruse de flăcări, în timp ce proprietăți importante de terenuri forestiere au ars.

Mii de persoane și-au părăsit casele de pe insula Evia, a doua cea mai mare insulă a Greciei, unde incendiile ard necontrolat de șase zile. Numeroase feriboturi au fost pregătite pentru a prelua și mai multe persoane care vor necesita evacuarea.

Citește și:  ELVETIA: O persoana din trei a avut COVID-19, potrivit studiilor serologice
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close