Italia

Meloni avertizează Franţa in legatura cu problema imigraţiei

Asculta informatia

Premierul italian Giorgia Meloni, acuzată că este incapabilă să rezolve problemele migratorii în ţara sa, a avertizat luni Franţa împotriva oricărei „utilizări” a Italiei în problemele de politică internă, scrie AFP, potrivit agerpres.

„Aş avertiza împotriva folosirii altor ţări pentru a soluţiona probleme de politică internă, pentru că asta nu se face de obicei”, a declarat presei lidera de extremă dreapta.

Precizând că a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron cu o zi înainte de declaraţiile ministrului francez de interne Gérald Darmanin care a pus sub semnul întrebării modul în care ea gestionează imigraţia, Giorgia Meloni a spus că există o diferenţă clară între discursul pe care Franţa îl ţine „în privat şi în public”.

„Mă face să cred că aceasta este o chestiune de politică internă franceză”, a comentat ea.

Şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, a pretins scuze vineri din partea ministrului Gerald Darmanin, ale cărui afirmaţii despre incapacitatea Romei de a gestiona imigraţia au provocat o nouă criză între Roma şi Paris, care de atunci încearcă să calmeze jocul.

Tajani şi-a anulat joi seară prima vizită la Paris, unde urma să se întâlnească cu omoloaga sa franceză Catherine Colonna, după declaraţiile lui Gerald Darmanin acuzând-o pe şefa guvernului italian Giorgia Meloni că este „incapabilă să reglementeze problemele legate de migraţie pentru care a fost aleasă”.

Catherine Colonna a publicat rapid un mesaj în italiană pe Twitter, afirmând că „relaţia între Italia şi Franţa se bazează pe respect mutual între cele două ţări ale noastre şi între conducătorii lor”. Ea i-a telefonat în acest context lui Tajani.

Citește și:  Germania ia în calcul închiderea frontierele cu Franţa, ca variantă de luptă împotriva răspândirii Covid-19
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close