Europa

Masca NU mai este obligatorie în școlile care au participat la testarea în masă

Asculta informatia

Elveţia s-a alăturat statelor care oferă privilegii celor care se conformează măsurilor anti-COVID19, după ce o regiune elveţiană a permis elevilor de clasele a V-a şi a VI-a să nu mai poarte măşti dacă şcolile lor au participat la testarea în masă, relatează  agerpres.

Măsura care se va aplica din 12 aprilie în cantonul elveţian Grisons, la graniţa cu Italia, este emblematică pentru dezbaterea la nivel global dacă persoanele testate negativ la COVID-19 sau care sunt vaccinate ar trebui să se bucure de mai multe libertăţi în ceea ce priveşte măsurile anti-coronavirus.

Pentru a putea zbura cu avionul, călătorii sunt nevoiţi să prezinte un test negativ, în timp ce companiile aeriene doresc ca persoanele vaccinate să călătorească fără restricţii.

Autorităţile din cantonul Grisons au introdus obligativitatea purtării măştii pentru elevii din clasele a V-a şi a VI-a în februarie, la scurt timp după ce angajaţii din hotelurile de lux din St. Moritz au dat rezultate pozitive la COVID-19.

De atunci, cantonul a lansat testarea în masă pentru COVID-19, inclusiv în şcoli, şi a anunţat că elevii din 95% din instituţiile care au participat la testare ar trebui să poată să nu mai poarte măşti.

„Decizia se bazează pe influenţa pozitivă a strategiei de testare la nivel de canton. Prin testarea săptămânală în şcoli, am avut acces la un instrument care poate identifica rapid cazurile COVID-19 şi întrerupe lanţul infecţiei”, au anunţat autorităţile din Grisons într-un comunicat.

Citește și:  Ministrul Sănătății explică de ce e INUTIL ca Guvernul să reimpună purtarea măștii. Fără să vrea, Rafila a arătat de ce măsura a fost INUTILĂ și în trecut

Cu toate acestea, în Grisons purtarea măştii continuă să fie obligatorie pentru profesori şi pentru elevii începând din clasa a VII-a.

Alte regiuni din Elveţia, inclusiv în Zurich, unde şcolile nu participă în general la testarea în masă, cer în continuare purtarea măştii pentru elevii începând din clasa a IV-a.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close