Africa

Masacru în Nigeria: Zeci de oameni au fost uciși

Asculta informatia

Atacatori înarmaţi au împuşcat mortal 88 de persoane joi în statul Kebbi din Nigeria, ceea ce l-a făcut pe guvernator să promită duminică o creştere a efectivelor forţelor de securitate în regiune, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Atacatorii au trecut prin opt sate, omorând oameni şi provocând fuga localnicilor, a anunţat poliţia, avansând un bilanţ de 88 de morţi. Detaliile privind acest masacru au început să apară sâmbătă.

Un purtător de cuvânt al guvernatorului din Kebbi, Abubakar Bagudu, a declarat, duminică, că atacatorii provin din Niger şi din statul vecin Zamfara şi că au furat vite şi au distrus recolte.

Atacurile armate asupra comunităţilor din regiune s-au intensificat în ultimii ani, forţând mii de persoane să fugă în Niger pe la graniţa nordică din Nigeria. Atacatorii au devenit cunoscuţi la nivel mondial pentru răpirile în masă din şcoli, cu peste 800 de elevi răpiţi din decembrie.

Violenţele necontrolate au generat o criză umanitară, a precizat joi ONG-ul Medicins sans Frontieres.

Duminică, guvernatorul a promis ajutor financiar şi le-a „cerut comunităţilor din zonă să fie tolerante, ospitaliere, prietenoase şi paşnice”, a declarat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat.

Citește și:  S-A AFLAT cine sunt teroriştii care au atacat biserica din Indonezia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4

Close