Franta

Marine Le Pen vrea să fie preşedintele ‘revenirii autorităţii statului’ în Franța

Asculta informatia

Candidata extremei drepte la preşedinţia franceză Marine Le Pen a dat asigurări joi că, dacă va fi aleasă la conducerea statului, va fi preşedintele ”revenirii autorităţii statului”, după moartea unui poliţist la Avignon (sud-estul Franţei) în timpul unei operaţiuni de combatere a traficului de droguri, informează AFP, potrivit agerpres.  

”Trebuie ca viitorul preşedinte al Republicii să întruchipeze această autoritate şi voi fi preşedinta ce întruchipează restaurarea autorităţii statului, spre deosebire de un preşedinte care nu a încetat să se complacă într-o formă de laxism, de dezordine, ale cărei victime sunt ansamblul francezilor”, a declarat lidera partidului Adunarea Naţională, într-o conferinţă de presă în cadrul campaniei pentru alegerile regionale din Bretagne.

Ea a denunţat asasinarea unui poliţist la Avignon, subliniind că ”astăzi nu mai există niciun loc din Franţa unde să te simţi în siguranţă”.

”La originea dramei (de la Avignon) nu este doar traficul de droguri, ci şi imigraţia masivă. Pentru a ţine sub control cartierele noastre trebuie aşadar să oprim imigraţia şi să oferim instrumente justiţiei şi poliţiei”, a spus Marine Le Pen, subliniind că persoana care atentează la viaţa unui poliţist nu mai trebuie ”să iasă niciodată din închisoare”.

Citește și:  SONDAJ: 51% dintre francezi nu cred în Dumnezeu
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1

Close