Marine Le Pen ‘sare la gâtul’ lui Macron: ‘A semnat cel mai rău acord pentru Franța din toată istoria UE’ – Europa News
Europa

Marine Le Pen ‘sare la gâtul’ lui Macron: ‘A semnat cel mai rău acord pentru Franța din toată istoria UE’

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a criticat marţi acordul liderilor UE privind pachetul european de relansare post-pandemie, acuzându-l pe preşedintele Emmanuel Macron că a acceptat introducerea de taxe la nivel european, a abandonat agricultura franceză şi a fost de acord cu un ”angajament financiar masiv” al Franţei pentru bugetul multianual al UE.

”Macron tocmai a semnat cel mai rău acord pentru Franţa din toată istoria UE”, a scris Marine Le Pen pe Twitter, potrivit  agerpres.

”Pentru a-şi proteja ego-ul, el a sacrificat viitorul nostru şi independenţa noastră: taxe europene, abandonarea agriculturii noastre şi un angajament financiar masiv al ţării noastre”, a adăugat ea.

Acordul privind constituirea prin datorie comună a unui fond european de redresare în valoare de 750 de miliarde de euro prevede şi adoptarea unei taxe pe plastic la nivelul UE. Este menţionată de asemenea posibilitatea ca în viitor să se ia în considerare introducerea şi a altor taxe europene din care Comisia Europeană va rambursa către creditori sumele pe care ea le va atrage de pe pieţele financiare pentru acest fond.

Acordul a fost dezaprobat şi de stânga radicală franceză. În opinia fostului candidat prezidenţial Jean-Luc Melenchon, acest acord dă prea multă putere de blocaj asupra fondului pentru aşa-numitul grup al ţărilor ”frugale” (Austria, Olanda, Danemarca şi Suedia).

Citește și:  Franța: Testare gratuită pentru Covid pe străzile din Paris
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close