Romania

Facebook-ul la tribunal cu Avocatul Dan Chitic

Avocatul Dan Chitic e în război cu Facebook pentru că, spune el, a fost „condamnat pe loc cu executare pentru crima de a fi gândit și vorbit liber”.

Avocatul Dan Chitic a chemat Facebook în judecată. „Să nu uităm că drepturile și libertățile fundamentale NU sunt negociabile”.

„Bine v-am regăsit, dragii mei!

După o săptămână de surghiun virtual, la care am fost condamnat pe loc cu executare pentru crima de a fi gândit și vorbit liber, iată revin smerit, dar nu spășit, printre voi.

Și pentru că e încă vremea sărbătorilor, în afară de urările mele sincere de “Sărbători fericite”, iată, vin și cu un cadou, atât pentru cei care m-au surghiunit, dar mai ales pentru Dvs: o armă pentru apărarea drepturilor voastre fundamentale în “spațiul virtual”.

E un cadou mai degrabă util decât frumos, care sper să ne ajute și pe noi, dar și pe gazdele noastre virtuale, să nu uităm că drepturile și libertățile fundamentale NU sunt negociabile.

Ieri, 29.12.2020, am formulat o Cerere de chemare în judecată prin care îl voi aduce în fața justiției române pe pârâtul Facebook, cerere ce are ca scop apărarea drepturilor mele fundamentale – Libertatea gândirii şi a opiniilor și libertatea de exprimare – dar și a dreptului de proprietate intelectuală asupra postărilor mele. Cererea a fost deja înregistrată: http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx.

Totodată am sesizat și Comisia de abuzuri din senat cu privire la încălcările repetate ale drepturilor fundamentale ale cetățeanului român în spațiul virtual.

Vă las mai jos textul integral al acestor cereri și vă îndemn să le copiați, completați și îmbunătățiți, dar mai ales să le folosiți atunci când și drepturile și libertățile voastre sunt încălcate în spațiul virtual”, a scris Dan Chitic, potrivit cristoiublog.ro.

Citește și:  Donald Trump: ‘Dăm în judecată Twitter, Facebook, Google. Îi dăm în judecată pe toţi!’

Cenzură! Canalul video al lui Ion Cristoiu, suspendat fară explicații

Libertatea de expresie a rămas doar o lozincă. Dovada certă este că platforma YouTube ( din grupul Google) a suspendat canalul video al jurnalistului Ion Cristoiu. Și asta fără un motiv precis.

Suspendarea pe o perioadă de 7 zile, măsură ce precede închiderea totală a contului, a fost decisă de companie în urma unei presupuse „violări a regulilor comunității”, fără a se indica un motiv precis.

Mai mult, cenzorii YouTube au targetat și au eliminat clipurile realizate de Adriana Vitan Balint, colaboratoare a cristoiublog.ro. Din vară și până în decembrie, aceasta a realizat mai multe clipuri, care au fost publicate de Ion Cristoiu pe blog și pe canalul de YouTube – multe dintre ele criticând politica autorităților în criza Covid și demascând cifrele false publicate de Grupul de Comunicare Strategică.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close