Franta

Marine Le Pen dacă ajunge la putere vrea să scoată Franța din NATO

Asculta informatia

Potrivit lui Marine Le Pen, Franţa trebuie să se retragă din blocurile militare şi să îşi protejeze propriile interese. „Ne vom retrage din Comandamentul Comun al NATO, astfel încât să nu mai putem fi târâţi în conflictele altora”, a spus Le Pen.

„În această lume, ţara noastră trebuie să aibă o voce puternică. Francofonia, în special în Africa, trebuie să fie unul dintre vectorii de influenţă (…) Trebuie să ne apărăm liber interesele, să renunţăm la logica militantă a blocurilor şi să revenim la strategia egalităţii care a făcut ţara noastră mare”, a subliniat Marine Le Pen.

Franţa s-a mai retras o dată din comandamentul militar integrat al NATO în 1966, în urma unor dispute cu SUA şi Marea Britanie privind politicile nucleare.

Franţa a cerut atunci ca bazele şi personalul NATO să fie scoase de pe teritoriul său, ceea ce a determinat alianţa să îşi mute sediul în Belgia. Franţa nu a revenit pe deplin în NATO până la administraţia lui Nicholas Sarkozy, în 2009, conform Mediafax.

Citește și:  Franța: Adunarea Națională a votat proiectul legii constituționale privind garantarea dreptului femeii de a avea un avort la cerere.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Close