Marea Britanie, pe cale să devină prima țară care aprobă vaccinul anti-COVID de la Pfizer – Europa News
Europa

Marea Britanie, pe cale să devină prima țară care aprobă vaccinul anti-COVID de la Pfizer

Marea Britanie va aproba săptămâna viitoare vaccinul pentru Covid dezvoltat de Pfizer și BioNTech, iar livrările vor începe la câteva ore de la autorizarea acestuia, dezvăluie Reuters și Financial Times, citate de News.ro.

Marea Britane se pregătește de campania de vaccinare, care, potrivit Financial Times, va începe pe 7 decembrie. În data de 20 noiembrie, britanicii au cerut autorității de reglementare medicală să evalueze vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, primul pas pentru distribuirea vaccinului în afara Statelor Unite.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, despre care compania farma a anunțat că are o eficacitate de 95%. Vineri, guvernul a cerut autorității de reglementare să evalueze și vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca, în colaborare cu oamenii de știință de la Universitatea Oxford.

Executivul englez a contractat 100 de milioane de doze din acest vaccin și este posibil ca el să fie distribuit înainte de Crăciun, mai arată sursa citată.

Transportat cu avioanele companiei americane United Airlines, vaccinul Pfizer a început să fie livrat în diferite destinaţii din Europa, de unde va putea fi distribuit mult mai rapid.

Aprobările vaccinului în UE sunt aşteptate în a doua parte a lunii decembrie, de la Agenţia Europeană a Medicamentului.

Citește și:  Serie de atacuri cu cuţitul în sudul Londrei. Un mort şi 10 răniţi
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close