Franta

Macron refuză din nou o dezbatere televizată cu contracandidaţii săi la prezidenţiale

Asculta informatia

Preşedintele francez candidat la un nou mandat, Emmanuel Macron, a refuzat marţi să participe la o dezbatere electorală cu contracandidaţii săi la postul France 2, invocând agenda încărcată, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.

Este a doua oară când liderul de la Elysee refuză participarea la o astfel de dezbatere, stârnind critici din partea celorlalţi candidaţi.

El era aşteptat marţi seară pe platoul emisiunii ‘Elysée 2022’, alături de candidata dreptei Valérie Pécresse, socialista Anne Hidalgo, ziaristul conservator Eric Zemmour, ecologistul Yannick Jadot y şi troţkistul Philippe Poutou.

Echipa de campanie a lui Macron a propus ca în locul acestuia să vină la emisiune un reprezentant al partidului prezidenţial La Republique en Marche (LREM), de exemplu Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului, dar ceilalţi candidaţi şi postul France 2 s-au opus.

La dezbaterea televizată de săptămâna trecută la care Macron de asemenea a refuzat să participe au luat parte ceilalţi şase candidaţi, inclusiv Marine Le Pen, candidata extremei drepte şi dată în sondaje ca fiind cea mai probabilă adversară a actualului preşedinte în turul doi care va avea loc pe 24 aprilie, primul tur fiind programat duminică.

Emmanuel Macron rămâne favoritul scrutinului şi este cotat în ultimul sondaj al institutului Harris Interactive cu 51,5% din voturi în turul doi, faţă de 48,5% Marine Le Pen.

Citește și:  Principalul suspect în atacul de la Paris ‘şi-a asumat fapta’ în arest
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 47

Close