Franta

Macron crede că Putin a făcut ‘o eroare istorică’, dar insistă că Rusia nu trebuie umilită

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a apreciat vineri că omologul său rus, Vladimir Putin, a făcut „o eroare istorică” prin atacarea Ucrainei, astfel că acum este izolat, dar a insistat că Rusia nu trebuie umilită pe plan internaţional, informează cotidianul Le Figaro, informează mediafax.

„Eu cred, şi i-am spus, că a făcut o eroare istorică şi fundamentală pentru poporul său, pentru el însuşi şi pentru istorie”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat presei regionale din Franţa.

Preşedintele Franţei nu a exclus posibilitatea de a efectua curând o vizită la Kiev şi a insistat că Rusia nu trebuie umilită.

„Nu trebuie să umilim Rusia, pentru ca atunci când se vor încheia luptele, să putem construi o cale de ieşire la nivel diplomatic”, a subliniat Emmanuel Macron.

Rugat să spună dacă intenţionează să se deplaseze la Kiev, Macron a răspuns: „Nu exclud nimic în acest moment”. „Vrem să creştem sprijinul financiar şi militar destinat Ucrainei şi trebuie să facem totul pentru a putea fi exportate cereale din Ucraina”, a insistat Macron.

Citește și:  Putin acceptă o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, pentru normalizarea relaţiilor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close