America de SUD

MĂCEL într-o închisoare din Ecuador – Nouă oameni au fost uciși!

Nouă deţinuţi au fost ucişi şi alţi aproximativ 20 răniţi într-o revoltă izbucnită luni într-o închisoare din Ecuador, a anunţat administraţia penitenciarului, citată marţi de France Presse, potrivit agerpres.

Şase poliţişti au fost de asemenea răniţi în aceste ciocniri produse la un centru de reeducare pentru băieţi din oraşul de coastă Guayaquil (sud-vest).

Mai mulţi poliţişti se află în „stare critică”, a declarat pe Twitter comandantul general al poliţiei Patricio Carrillo.

„Războiul dintre bande (în interiorul închisorilor) necesită o revizuire a gestionării închisorilor şi a proceselor interne”, subliniază administraţia închisorii într-un comunicat.

Aceasta atribuie revolta faptului că „există grupuri de infractori în interiorul şi în afara închisorilor care vor să destabilizeze munca” administraţiei.

În cele 50 de închisori ale ţării sunt aproximativ 38.000 de deţinuţi, o supraaglomerare de 30%. Confruntat cu pandemia de COVID-19, Ecuadorul a decis să aplice sancţiuni alternative pentru infracţiuni minore, reuşind să reducă supraaglomerarea, care a ajuns la 42% înaintea crizei sanitare.

Citește și:  UE nu îl mai consideră pe Juan Guaido preşedinte interimar al Venezuelei
Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close