Romania

Lupta pentru impunerea educaţiei sexuale în scolile din România continuă

Câteva organizații neguvernamentale progresiste sunt dezamăgite de decizia CCR care a hotărât că legea care prevede organizarea de programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv de educaţie sanitară doar CU ACORDUL SCRIS AL PĂRINŢILOR SAU AL REPREZENTANŢILOR LEGALI AI COPIILOR este constituţionalită și ii cer preşedintelui Klaus Iohannis retrimiterea în parlament a legii.

Tema educației sexuale este readusă la răstimpuri în atenția publică, la noi în tara, de câteva organizații care încearcă să o impună în școli și grădinițe insistând că este vorba despre o necesitate, o urgență, așa cum se afirmă în recomandările unei instituții internaționale de prestigiu, Organizația Mondială a Sănătății.

Documentul Organizației Mondiale a Sănătății reia tema sexualității copilului și merge mai departe, pretinzând că educația sexuală trebuie să înceapă încă de la naștere, deoarece „formarea comportamentului sexual … începe în uter și continuă toată viață.

Conform OMS, intre 4-6 ani, copilul trebuie informat iar despre masturbarea timpurie și despre bucuria și plăcerea atingerii propriului corp, dar și despre sentimentele sexuale apropiere, plăcere și excitare. Trebuie informat și despre relațiile de familie și relațiile dintre persoane de același sex, pentru acceptarea diversității și respectul față de diferitele stiluri de viață.

Între 6-9 ani copilul trebuie informat în continuare despre masturbare și auto-stimulare, dar și despre actul sexual. Trebuie predat și despre prietenie și dragoste față de persoanele de același sex.

Pentru intervalul 9-12 ani este iar menționată masturbarea, alături de orientarea sexuală și prima experiență sexuală. La abilități trebuie învățat despre luarea deciziilor conștiente dacă să aibă relații sexuale sau nu, să le refuze pe cele nedorite.

Citește și:  O elevă creștină va fi audiată disciplinar pentru refuzul de a participa la programul de educație sexuală

Dumnezeu să aibă milă de copiii nostri!

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close