Europa

Lukaşenko: Coronavirus, pedeapsă de la Dumnezeu, pentru atitudinea ireverenţioasă faţă de natură

Asculta informatia

Pandemia de coronavirus este o pedeapsă divină împotriva omenirii pentru atitudinea sa lipsită de respect faţă de natură, a declarat marţi preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, citat de agenţiile de presă EFE, Interfax şi RIA Novosti.

‘Dumnezeu, probabil, ne-a pedepsit cu acest coronavirus pentru comportamentul nostru lipsit de respect faţă de natură. Dacă nu vom avea o relaţie armonioasă cu natura, nu vom fi sănătoşi, iar copiii noştri vor trăi în mizerie’, a spus el în timpul unei vizite la grupul industrial ‘Gorizont’, potrivit agenţiei de stat Belta.

Grupul are o vastă arie de activitate, de la fabricarea de echipamente electrice, sisteme de încălzire şi bucătării până la automobile.

Iniţial, Lukaşenko a negat că ar exista vreo pandemie de COVID-19, calificând-o drept o ‘psihoză în masă’. El recomanda ca antidot la infecţiile cu SARS-CoV-2 vodca, hocheiul pe gheaţă sau munca pe ogoare la volanul unui tractor, dar ulterior nu a avut de ales şi a recunoscut existenţa COVID-19, întrucât el însuşi a contactat virusul.

Preşedintele belarus a salutat marţi utilizarea în creştere a echipamentelor electrice, subliniind existenţa în Belarus a unor programe pentru stimularea utilizării încălzitoarelor electrice de apă în sectoarele rezidenţiale şi fabricarea de maşini şi autobuze electrice.

‘După cum aţi putut constata, am început deja să producem maşinile noastre electrice, nu doar să le cumpărăm. Stimulăm mult aceste producţii”, a spus el

Lukaşenko a menţionat că multe ţări europene au stabilit deja termene pentru retragerea totală a vehiculelor cu motoare cu ardere internă şi a spus că Belarus ‘are posibilitatea de a face acest lucru mai devreme şi o va face’.

În acest sens, preşedintele belarus a indicat că ţara sa va utiliza energia electrică produsă de centrala nucleară dată recent în exploatare în Belarus.

Citește și:  Poporul sârb a învins. Președintele Serbiei a renunţat la planul său de a reimpune izolarea la domiciliu

Centrala, inaugurată în noiembrie, face obiectul unor critici virulente din partea a două ţări baltice vecine Belarus – Letonia şi Lituania, care susţin că aceasta reprezintă o ‘ameninţare la adresa securităţii lor naţionale’.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 67

Close