Belarus

Lukașenko a dispărut de două zile. Nu a mai apărut în public după ce s-a întors de la Moscova

Președintele din Belarus a dispărut de mai bine de 48 de ore, din viața publică, deși în fiecare zi avea câte două sau trei ieșiri publice. Ultima dată, Lukașenko a fost văzut la parada de la Moscova, de Ziua Victoriei.

Din informațiile furnizate de membrii opoziției din Belarus, Alexandr Lukașenko ar avea grave probleme de sănătate. El a mers la Moscova, unde a ajuns cu o zi înainte de parada de la 9 mai.

În timpul defilării militarilor, președintele din Belarus a stat pe un scaun, fiind învelit cu o pătură. De asemenea, el nu a ”defilat” alături de Vladimir Putin și ceilalți cinci lideri de stat prezenți.

Pavlo Latușko, șeful Administrației Populare Anti-Criză și șef adjunct al Cabinetului Unit de Tranziție din Belarus, a declarat că starea de sănătate a președintelui Lukașenko este ”foarte proastă”.

”Are probleme cu picioarele. O problemă cu articulația genunchiului, care necesită intervenție chirurgicală imediată. Nu se știe ce se întâmplă cu el de două zile”, a adăugat Latulko.

Jurnaliștii britanici de la Mirror au venit cu o altă ipoteză șocantă, și anume că președintele Alexandr Lukașenko ar fi putut fi otrăvit la ultima vizită de la Moscova.

Mersul greoi al președintelui Lukașenko a fost remarcat de jurnaliști, mai ales când acesta a mers prin Grădina Aleksandrivsky, iar mai apoi a fost să depună flori la monumentul soldatului necunoscut.

Un politolog din belarus, Dmytro Bolkunets a remarcat faptul că președintele Lukașenko nu a putut face nici măcar 300 de pași lângă Putin.

Pe parcursul ultimului an, președintele din Belarus a susținut public că îl susține pe președintele Putin, dar niciodată nu a dat curs insistențelor acestuia de a se implica în războiul din Ucraina.

Citește și:  Belarus: Femeile au protestat împotriva brutalităţii poliţiei

A lipsit de la fotografia oficială
În fotografia de grup de la monumentul soldatului necunoscut, Lukașenko nu a apărut în fotografia oficială.

Potrivit agenției de presă TASS, președintele rus Vladimir Putin și liderii CSI au depus flori la Mormântul Soldatului Necunoscut de la zidul Kremlinului, după parada de Ziua Victoriei, marți, în Piața Roșie din Moscova, alături de președinții Belarusului, Kazahstanului, Kârgâzstanului, Tadjikistanului, Turkmenistanului și Uzbekistanului.

Împreună cu președintele rus Putin, aceștia au urmărit parada de Ziua Victoriei în Piața Roșie din Moscova și apoi au venit în Grădina Alexandru de la Kremlin pentru a participa la ceremonia de depunere de coroane de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut.

Tags

Leave a Reply

Close