Germania

Lufthansa interzice purtarea măştilor obişnuite la bordul avioanelor

Asculta informatia

De ala 1 februarie, companiile aeriene ce fac parte din Lufthansa Group (Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, SWISS şi Eurowings) au introdus obligativitatea purtării la bordul aeronavelor a unor tipuri de măști cu standard superior de protecție pe zborurile spre și din Germania.

Începând cu 1 februarie 2021, pasagerilor li secere să poarte fie o mască chirurgicală, fie o mască FFP2 sau mască cu standardul KN95/N95 în timpul îmbarcării, zborului și la ieșirea din aeronavă. Măștile zilnice nu vor mai fi permise, după cum scrie bussinestraveller.com. Prin adaptarea noului regulamentului, Lufthansa pune practic în aplicare rezoluție adoptată de guvernele federale și de stat din Germania n data de 19 ianuarie.

Operatorii aerieni din cadrul grupului Lufthansa au introdus deja din mai 2020 cerința de a purta o mască la bordul avioanelor lor, aceastea fiind primele companii aeriene care au impus această regulă. Până în prezent erau permise și măștile textile sau eșarfele, important fiind ca nasul și gura să fie acoperite.

Pentru a permite pasagerilor să se adapteze din timp la noile reguli, aceștia vor fi informați prin e-mail, pe site-urile companiilor aeriene, dar și pe canalele de socializare. Ca și până acum, o scutire de la obligația de a purta masca în timpul zborului din motive medicale este posibilă numai dacă certificatul medical este eliberat pe un formular furnizat de Lufthansa și pe baza unui test Covid 19 negativ, efectuat cu cel mult 48 ore înainte de îmbarcare.

Citește și:  Germania a decis să nu mai folosească rata de incidenţă pentru a stabili restricţiile antipandemice
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 89

Close