Romania

“Ludovic Orban la pușcărie” Se cere ACȚIUNE PENALĂ pe numele lui

Asculta informatia

Recentele declarații venite din direcția șefului Executivului, referitor la nerespectarea deciziei Curții Constituționale, pe tema izolării la domiciliu și a carantinării, continuă să iște reacții în spațiul public relateaza,national.ro

De această dată, pe lângă comentarii, liderul ALDE sugerează și o acțiune de natură legală îndreptată către prim-ministrul Ludovic Orban. “Nu putem trece cu vederea derapajele în afara legii ale Primului Ministru Orban! Chiar dacă ocupă o funcție înaltă, el nu este mai presus de lege, dimpotrivă, trebuie să fie un exemplu în respectarea ei!”, susține Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul președinte al Senatului încadrează declarația în cauză în șirul altor luări de ăpoziție venite din direcția liberalilor, la adresa CCR. “Recomandarea lui Orban către populație de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii, a legii supreme, adică a Constituției. Această declarație nu este o scăpare, ci face parte din atacul concertat, fără rușine, al PNL-iștilor la justiție. Iar atacul lor la orice instituție care nu le cântă în strună nu trebuie să rămână fără răspuns”, susține Tăriceanu.

Sar în apărarea CCR-ului

În lipsa unor alte reacții dorit a fi fost tranșante, în apărarea Curții Constituționale, liderul ALDE dă de înțeles că partidul pe care îl conduce a decis să ia poziție. “Așteptam o reacție mai hotărâtă a CSM-ului, cum aș fi așteptat măcar o ridicare de sprânceană din partea Comisiei Europene, dar pare că pentru aceste instituții ce le este interzis unora, le este permis altora. Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR, pe cei de la Înalta Curte sau pe Avocatul Poporului! Nu se poate să-i respectăm doar cu jumătate de normă și să-i lăsăm pradă atacului unui partid care pare că și-a pierdut busola și a uitat câți români s-au sacrificat în ultimii 70 de ani ca noi să ajungem la democrație! O democrație pe care ei o vor distrusă, în numele interesului de partid”, completează liderul ALDE.

Citește și:  Pagubă uriașă în buget. Milioane de euro cheltuite pentru distrugerea vaccinurilor

Cerere către Parlament, în baza Codului Penal

Tăriceanu susține că demersul cerut de formațiunea sa se dorește a fi un semnal la adresa guvernanților, nicidecum unul pe ideea “Orban la pușcărie”.

“ALDE nu vrea să fie complice la nășirea unui mic dictator și, în consecință, va propune ca Parlamentul, în baza art.109, alin. 2, din Constituție privind răspunderea membrilor Guvernului, să inițieze o acțiune penală împotriva Primului Ministru Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor. Articolul 368 din Codul Penal credem că este destul de clar: “(1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă (..) . (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcționar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi (…)” Nu Orban la pușcărie e scopul acestei acțiuni, ci să-i convingem pe guvernanți că există limite peste care nu se poate trece!”, asigură, în încheierea mesajului său, senatorul aflat în fruntea ALDE.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close