Romania

Ludovic Orban: Alocațiile copiilor nu vor fi dublate. „Nu ne permitem”

vor fi dublate. „Nu ne permitem” Ludovic Orban a anunțat, duminică, la România TV, că Guvernul nu va dubla alocațiile copiilor de la 1 august, deși Parlamentul a votat în favoarea acestei măsuri, informează Mediafax.

Nu ne permitem dublarea alocațiilor! E a doua dublare care e făcută după cea care a existat în martie, în dezbaterea legii bugetului din 2019

Premierul a precizat că se va acorda o garanție a dublării: „Sigur că vom da o garanție privind dublarea alocațiilor, dar va trebui să gândim un timing, un calendar de creștere a alocațiilor”.

Ludovic Orban a reiterat că nu s-a făcut vreun calcul privind această dublare. Acesta a spus că impactul ar fi prea mare și Guvernul trebuie să se descurce cu fondurile pe care le mai are din exercițiul financiar 2014-2020. Dar chiar dacă Statul va primi bani de la nivel european, tot ar exista alte priorități.

„Banii pe care îi vom primi și anul viitor, nu sunt bani cu care să faci ce vrei. În general, sunt bani pentru dezvoltare, pentru infrastructură, pentru cercetare, pentru Europa inteligentă, smart city”, a argumentat Ludovic Orban.

Alocațiile au fost majorate de la 1 ianuarie 2020

Camera Deputaților a adoptat în octombrie 2019 proiectul de lege privind majorarea anuală a alocaţiei pentru copii cu rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020.

În 2019, alocaţia pentru copii a fost de 300 lei pentru copiii cu vârstă de până la doi ani sau de până la trei ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârstă cuprinsă între doi ani şi 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârstă de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora; 300 lei pentru copiii cu vârstă cuprinsă între trei ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Pe lângă această prevedere care a fost publicată în Monitorul Oficial, a mai existat o propunere care viza dublarea alocaţiilor pentru copii, respectiv 600 lei pentru copiii cu vârstă de până la doi ani (trei ani pentru copiii cu handicap), 300 lei pentru copiii cu vârstă între doi şi 18 ani şi 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close