Romania

Lucrările la drumul dintre Șag și Sânmihaiu Român vor incepe la finalul lunii martie

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au anunțat, vineri, că a fost emisă autorizația de construire pentru modernizarea drumului între Șag și Sânmihaiu Român. Finanțarea este asigurată din Programul național de investiții „Anghel Saligny” al Ministerului Dezvoltării.

Este vorba despre asfaltarea unui tronson cu pornire de pe DJ 593, pe raza localității Șag, până la intersecția cu DJ 591 A în Sânmihaiu Român. Lungimea drumului este de 6,53 kilometri.

Drumul existent nu are structură rutieră, nici sistem de colectare a apelor pluviale și poate deveni impracticabil în perioadele cu precipitații abundente. Proiectul de modernizare va spori siguranța tuturor participanților la trafic.

Tronsonul face parte din „Centura mică” a Timișoarei, care unește localități din apropierea orașului.

Astfel, autorizația de construire necesară finalizării proiectului tehnic a fost emisă astăzi iar, ținând cont că este deja semnat contractul pentru proiectare și execuție cu SC Super Construct, lucrările ar putea începe la sfârșitul lunii viitoare.

Modernizarea acestui tronson se află pe lista proiectelor care primesc finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, suma alocată fiind de peste 15,5 milioane de lei (peste trei milioane de euro).

Tronsonul va porni de pe DJ 593, pe raza localității Șag și va continua până la intersecția cu DJ 591A în Sânmihaiu Român, lungime acestuia fiind de 6,53 km. Actualul drum are porțiuni pietruite, dar și secțiuni în care nu are structură rutieră sau sistem de colectare a apelor pluviale.

„Pe lângă îmbunătățirea condițiilor de circulație și siguranța participanților la trafic, ne propunem să scurtăm timpii de parcurs între Sânmihaiu Român și Șag, tronsonul urmând să facă parte din Centura alternativă a Timișoarei”, a transmis Alexandru Proteasa, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.

Proiectul de modernizare va include și execuția unor sensuri giratorii, precum și modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată pe care o traversează.

Citește și:  Se deschide punctul de frontiera cu Serbia de pe cea mai lunga pista de biciclete din Romania, care porneste de la Timisoara

SURSA

Tags

Articole similare

Close