Romania

Lovitură pentru Arafat! Rafila vrea ca SMURD-ul să treacă la Ministerul Sănătății!

Asculta informatia

Lovitură pentru Raed Arafat. Serviciul de urgență SMURD, organizat de secretarul de stat la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), departament pe care îl și conduce, ar trebui să treacă din cadrul Ministerului de Interne la Ministerul Sănătății. Cel puțin asta reiese din declarațiile ministrului Rafila.

„Eu mă bucur că avem parteneri profesionişti, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este domnul doctor Arafat, care cu asta s-a ocupat în ultimii 30 de ani, dar, în mod evident, discutăm despre o activitate medicală, iar responsabilitatea atât în faţa profesioniştilor din sănătate, cât şi în faţa opiniei publice este a Ministerului Sănătăţii.

Sunt partenerii noştri, SMURD este o structură a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă care şi-a făcut foarte bine datoria”, a declarat, joi, Rafila, într-o conferință la Serviciul de Ambulanta București – Ilfov.

Ministrul a continuat să explice de ce ar fi necesară această schimbare. „Eu întotdeauna le voi mulţumi public pentru ceea ce au făcut şi pentru ceea ce fac, dar integrarea serviciilor de urgenţă cu celelalte servicii pe care le oferă, de urgenţă prespitalicească sau unităţi de primiri urgenţe sau compartimente de primiri urgenţe, cu celelalte tipuri de activităţi ale sistemului de sănătate este absolut necesară pentru că nu funcţionează separat”, a mai spus ministrul Sănătății.

Rafila: Lucrul ăsta trebuie să fie o politică de sănătate a statului român

E nevoie ca aceste servicii să funcționeze integrat, a mai declarat Rafila. „Ele trebuie să funcţioneze integrat, iar lucrul ăsta trebuie să fie o politică de sănătate a statului român, care nu trebuie să ţină cont de persoanele care ocupă într-un moment sau altul o poziţie de demnitate publică în aceste domenii, ci trebuie să ţină cont de nevoia oamenilor din România de a beneficia de servicii de sănătate”, a susținut ministrul.

Citește și:  IOHANIS și guvernul Cîțu au pus la cale compromiterea protestelor împotriva mafiei lor și acuză poporul român de antisemitism

Social-democratul aflat în fruntea MS a ținut să spună că îi recunoaște public meritele șefului DSU, Raed Arafat, dar că serviciile medicale de urgenţă trebuie integrate la nivelul Ministerului pe care-l conduce. „Aici nu aş vrea să fie intrepretat într-un fel ceea ce am spus eu, am recunoscut şi recunosc public toate meritele domnului doctor Arafat, care a făcut o treabă excelentă în organizarea serviciilor medicale de urgenţă, dar ele trebuie integrate la nivelul Ministerului Sănătăţii şi lucrul ăsta cred că este clar pentru toată lumea”, a susținut Rafila.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − = 1

Close