America

Los Angeles se pregătește să-și redeschidă școlile luna viitoare

Sute de mii de elevi din Los Angeles s-ar putea întoarce în sălile de clasă luna viitoare, la aproape un an după trecerea la cursurile online în Statele Unite din cauza pandemiei de COVID-19, informează agerpres.

Al doilea cel mai mare district şcolar din Statele Unite este în urmă în ceea ce priveşte procesul de reluare a orelor la clasă, părinţii şi experţii subliniind deja că elevii suferă de pe urma lungii întreruperi a mersului la şcoală.

Grădiniţele şi şcolile elementare din Los Angeles (sud-vest) sunt aşteptate să redeschidă primele la jumătatea lunii aprilie, potrivit unui acord la care s-a ajuns marţi între district şi un sindicat al profesorilor. Colegiile şi liceele ar trebui să urmeze la sfârşitul lunii aprilie.

Acordul are drept condiţii vaccinarea personalului educaţional şi o relaxare a restricţiilor sanitare în comitatul Los Angeles. El trebuie de asemenea să primească aprobarea consiliului şcolar şi a membrilor sindicatului United Teachers Los Angeles.

„Modul corect de redeschidere a şcolilor trebuie să includă cel mai înalt nivel de protecţie împotriva COVID-19 în şcoli, o scădere continuă a numărului de cazuri de coronavirus în comunităţile pe care le deservim şi accesul la vaccin pentru personalul educaţional”, au declarat într-un comunicat comun şeful districtului şcolar Los Angeles, Austin Beutner, şi preşedinta United Teachers Los Angeles, Cecily Myart-Cruz.

Potrivit acestui acord de principiu, grădiniţele şi unităţile preşcolare ar fi primele care se vor întoarce la programul la clasă, în timp ce şcolile elementare ar începe cu un model „hibrid”, parţial în clase, parţial online.

Citește și:  Atac într-o biserică Baptistă: Doi morți și mai mulți răniți grav

Elevii de la toate nivelurile vor putea continua orele online dacă doresc.

Deschiderea şcolilor variază foarte mult între diferite state americane, precum şi între şcolile publice, private şi religioase.

La New York, cel mai mare district şcolar al ţării, şcolile au început să se redeschidă treptat în luna decembrie.

Pe de altă parte, Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) fac presiuni pentru reluarea cursurilor la clasă pentru cei 55 de milioane de elevi americani, considerând că aceasta nu ar trebui condiţionată de vaccinarea profesorilor.

Peste 61 de milioane de americani au primit până în prezent o doză sau mai multe de vaccin anti-COVID-19, reprezentând 24% din populaţia adultă.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close