Israel

Libertate pe bază de Paşaport Verde COVID. Măsurile de relaxare continuă în Israel

Noua normalitate îi plimbă pe oameni cu paşaportul verde în buzunar. Israelienii care deţin un astfel de document au liber peste tot: la restaurante, expoziţii de artă şi concerte pe stadion. Aceste locuri publice nu sunt accesibile persoanelor nevaccinate. Israelienii se aşteaptă să dea jos şi masca, de săptămâna viitoare.

„De săptămâna viitoare nu vom mai fi obligaţi să purtăm mască pe stradă. În schimb, în interior, da. Luni de zile, oraşul asta (n.r. Tel Aviv) a fost mort. Adică mergeai pe străzi, vedeai ici-colo câte un om. Viaţa e, în sfârşit, viaţă. Mă simt, în sfârşit, liber”, spune Mario Nando Varga, jurnalist din Tel Aviv.

„Aici avem o viaţă mai normală decât în ​​alte ţări. Ştiu, de exemplu, că în Franţa nici măcar nu au vaccinat bătrânii şi acum sunt în stare de blocare completă. Cred că vaccinurile ne-au ajutat să ne întoarcem la viaţă şi ne bucurăm de ea”, este de părere Sara Hazan, din Tel Aviv.

Israelul se reface încet după criza coronavirusului, în urma unei campanii de vaccinare accelerate. Aproape 5 milioane de israelieni s-au vaccinat complet şi 57% au primit prima doză de vaccin Pfizer / BioNTech.

Citește și:  Netanyahu lansează un apel la calm după violenţele din Ierusalim
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close