Orientul mijlociu

LIBAN: Proteste anti-LOCKDOWN

Mai multe ciocniri au avut loc în cursul nopţii de marţi spre miercuri la Tripoli, mare oraş din nordul Libanului, între forţele de securitate şi tineri care manifestau împotriva restricţiilor sanitare, a transmis miercuri Crucea Roşie libaneză, conform căreia cel puţin 45 de persoane au fost rănite, relatează AFP.

Cel puţin nouă dintre răniţi au fost nevoiţi să primească îngrijiri medicale la spital, a precizat Crucea Roşie, în urma ciocnirilor de marţi seară.

Încă de luni cel puţin 30 de persoane au fost rănite în ciocniri similare în acest oraş care este printre cele mai sărace din ţară şi unde restricţiile sunt moderat respectate.

Autorităţile libaneze au prelungit până la 8 februarie izolarea strictă, decretată la început până la 25 ianuarie, pentru a opri înmulţirea exponenţială a cazurilor de coronavirus şi pentru a mai degrava spitalele aglomerate.

Ţară cu şase milioane de locuitori, Libanul a înregistrat până acum 285.754 de cazuri de coronavirus, dintre care 2.477 decese.

Măsurile de izolare cuprind o interdicţie de circulaţie permanentă şi închiderea magazinelor. Excepţiile sunt pentru personalul medical sau jurnalişti, iar unele ieşiri sunt permise în anumite condiţii.

Autorităţile încearcă să crească numărul de paturi disponibile pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19, într-un moment în care sectorul spitalicesc este sub presiune.

Libanul traversează cea mai gravă criză economică a sa, cu o depreciere istorică a monedei, o hiperinflaţie şi disponibilizări masive. Jumătate din populaţie trăieşte în sărăcie.

Citește și:  Franța: Noi proteste pentru a denunța violența polițiștilor
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close