Europa

Letonii ies în stradă împotriva noilor reguli ANTI-COVID

Asculta informatia

Aproximativ 3.500 de persoane au protestat miercuri seara la Riga împotriva unor reguli mai stricte privind noul coronavirus, potrivit poliţiei.

Nemulţumirea demonstranţilor a fost îndreptată împotriva vaccinării obligatorii, a restricţiilor în instituţiile de învăţământ, precum şi împotriva cerinţelor de a prezenta dovezi, extinse la mai multe domenii ale vieţii publice, relatează DPA, potrivit agerpres.

Protestele din faţa clădirii guvernului, care a fost izolată de poliţie, şi a Castelului Riga – reşedinţa oficială a preşedintelui statului – au fost în mare parte paşnice.

Unii participanţi au purtat steaguri şi pancarte, dar mulţi dintre ei nu au purtat măşti. De asemenea, nu au fost respectate distanţele.

Guvernul leton a adoptat recent mai multe restricţii noi, având în vedere răspândirea tot mai mare a variantei Delta a noului coronavirus şi încetinirea procesului de vaccinare.

De asemenea, premierul Krisjanis Karins a lăsat să se înţeleagă săptămâna aceasta că va înăspri şi mai mult regulile legate de coronavirus pentru persoanele nevaccinate.

Citește și:  Pescuitul rămâne mărul discordiei între UE şi UK
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 40

Close