Rusia

Lavrov: Liderii occidentali ar trebui să-şi examineze propria conştiinţă înainte de a-l acuza pe Putin de crime de război

Liderii occidentali ar trebui să-şi examineze propria conştiinţă înainte de a-l acuza pe preşedintele Vladimir Putin de crime de război, a declarat luni ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, ca reacție la acuzaţiile liderilor occidentali, informează mediafax.

Lavrov a spus că Moscova va organiza o conferinţă de presă pentru a demonstra că acuzaţiile occidentale potrivit cărora soldaţii săi au ucis civili în nordul Ucrainei sunt false.

Preşedintele SUA, Joe Biden, l-a acuzat luni pe Putin de crime de război şi a cerut un proces, sporind astfel protestul global faţă de uciderea civililor din oraşul ucrainean Bucea, pe măsură ce au apărut imagini tot mai multe cu moartea acestora.

Kremlinul a negat categoric orice acuzaţie legată de uciderea civililor, inclusiv în Bucea, unde a spus că mormintele şi cadavrele au fost înscenate de Ucraina pentru a păta imaginea Rusiei.

Întrebat la o conferinţă de presă despre comentariile lui Biden, Lavrov a declarat că Occidentul ar trebui să se gândească mai întâi la propriile acţiuni din Irak şi Libia.

„Nu totul este în regulă cu conştiinţa… politicienilor americani”, a spus el.

Lavrov a adăugat că misiunea Rusiei la Naţiunile Unite va organiza o conferinţă de presă pentru a arăta adevărata natură a incidentelor de la Bucea

Citește și:  33 de morţi într-o lovitură aeriană rusă asupra a două şcoli şi case din oraşul Cernigov
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close