Rusia

Lavrov anunţă că Rusia are obiectivul înlăturării ‘regimului antiistoric’ condus de Zelenski

Asculta informatia

Rusia a semnalat, prin vocea ministrului de Externe Serghei Lavrov, că intenţionează să înlăture de la putere Administraţia Volodimir Zelenski, pe care a catalogat-o drept un „regim antiistoric”, informează mediafax.

„Suntem determinaţi să îi ajutăm pe ucraineni să se elibereze de povara acestui regim absolut inacceptabil”, a afirmat Serghei Lavrov, cu ocazia participării la o reuniune a Ligii Arabe, în Cairo, potrivit agenţiei The Associated Press.

Ministrul rus de Externe a acuzat Administraţia de la Kiev şi „aliaţii occidentali” că răspândesc propagandă pentru a se asigura că Ucraina „devine inamicul etern al Rusiei”.

„Poporul rus şi ucrainean vor continua să convieţuiască; vom ajuta cu siguranţă poporul ucrainean să scape de regim, care este absolut antipopular şi antiistoric”, a subliniat Serghei Lavrov.

Afirmaţiile ministrului rus de Externe sunt o modificare substanţială a liniei politice a Moscovei. La începutul războiului, oficialii ruşi afirmau că nu vor înlăturarea Administraţiei Volodimir Zelenski.

Serghei Lavrov a subliniat că Rusia a fost pregătită să negocieze un acord pentru oprirea confruntărilor militare în martie, acuzând însă Ucraina că şi-a declarat intenţia de a câştiga războiul pe câmpul de luptă, cu susţinerea naţiunilor occidentale.

„Occidentul insistă că Ucraina nu ar trebui să iniţieze negocieri până când Rusia nu este învinsă pe câmpul de luptă”, a acuzat ministrul rus de Externe.

Citește și:  NATO a urmărit traiectoria rachetei care a căzut în Polonia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − 87 =

Close