Asia

La trei luni după tragedie, a fost găsită a doua cutie neagră a avionului PRĂBUŞIT pe coasta indoneziană

A doua cutie neagră a avionului Boeing al companiei Sriwijaya Air, prăbuşit în ianuarie în largul coastei indoneziene cu 62 de persoane la bord, a fost găsită, la aproape trei luni de la catastrofa aviatică, a anunţat miercuri Ministerul Transporturilor al Indoneziei, informează AFP, potrivit agerpres.

Ministerul a anunţat o conferinţă de presă în legătură cu „descoperirea înregistratorului de voce din cockpit”.

”Înregistratorul de voce (CVR) a fost găsit azi-noapte. Va fi nevoie de trei zile până la o săptămână pentru a-l decripta”, a declarat Soerjanto Tjahjono, preşedintele Comitetului Naţional pentru Siguranţa Transportului (KNKT) din Indonezia, citat de dpa.

CVR a fost găsit sub un metru de nămol pe fundul Mării Java, a mai precizat Soerjanto.

Aceste înregistrări ale conversaţiilor echipajului, precum şi cele ale turnului de control ar urma să aducă elemente importante în ancheta în curs, pentru a determina cauzele accidentului, în continuare inexplicabil.

Aparatul, un Boeing 737-500, a intrat în vrie circa 3.000 de metri în mai puţin de un minut pe 9 ianuarie, după care a dispărut în Marea Java, la câteva minute după decolare.

Echipajul nu a lansat o alertă şi nici nu a semnalat vreo problemă tehnică înainte de accident, iar aparatul era probabil intact când a plonjat în apă, potrivit anchetatorilor.

Potrivit unui raport preliminar al agenţiei indoneziene de securitate în transporturi, a fost detectată o „anomalie” a sistemului automat de propulsie, însă ancheta va continua pentru a determina cauzele prăbuşirii.

Prima cutie neagră, care conţine datele aparatelor de la bord, a fost găsită la scurt timp după accident, însă scafandri continuau să caute a doua cutie neagră, care şi-a pierdut baliza, pe fundul mării în largul Jakartei.

Citește și:  Filipinezii fac iar Paştele în LOCKDOWN! Tradiţionalele procesiuni religioase au fost ANULATE!

Acesta este primul accident soldat cu pierderi de vieţi omeneşti în care a fost implicat un avion al companiei indoneziene regionale Sriwijaya Air, de la înfiinţarea ei în 2013, însă sectorul aerian din Indonezia a cunoscut în ultimii ani mai multe asemenea tragedii. 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close