Rusia

Kremlinul RESPINGE decizia Curţii Internaţionale de Justiţie

Asculta informatia

Kremlinul a respins joi decizia Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ), cel mai înalt tribunal al ONU, care a ordonat cu o zi înainte ca Rusia să-şi suspende imediat operaţiunile militare în Ucraina, informează AFP, potrivit agerpres.

„Nu vom putea ţine cont de această decizie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, subliniind că cele două părţi – Rusia şi Ucraina – trebuie să ajungă la un acord pentru ca decizia să fie pusă în aplicare. „În acest caz, niciun acord nu este posibil”, a afirmat Peskov.

Curtea Internaţională de Justiţie a cerut miercuri Rusiei să-şi suspende imediat operaţiunile militare din Ucraina. Potrivit CIJ, Rusia trebuie să garanteze că toate forţele aflate sub controlul său sau pe care le susţine nu mai continuă operaţiunea militară.

Într-o postare pe Twitter, miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat decizia CIJ.

CIJ s-a exprimat în cadrul unei proceduri de urgenţă iniţiate de Kiev la câteva zile după începerea invaziei ruse.

Ucraina cerea Curţii de la Haga să ordone Moscovei încetarea imediată a invaziei, în aşteptarea unui verdict pe fondul conflictului dintre cele două state, verdict până la a cărui pronunţare ar putea trece ani.

Conform cererii Kievului, CIJ – creată în 1946 cu misiunea de a soluţia disputele dintre state – a decis să pronunţe măsuri de urgenţă, zise conservatoare, pentru a ordona Rusiei să suspende imediat operaţiunile militare.

Citește și:  Jaf neobişnuit pe un aeroport militar din Rusia: 39 de echipamente, sustrase de la bordul ‘avionului Judecăţii de Apoi’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 46 =

Close