Rusia

Kremlinul denunţă drept ”destabilizatoare” declaraţii ale lui Biden cu privire la Ucraina

Asculta informatia

Kremlinul denunţă joi declaraţii”destabilizatoare” ale preşedintelui american Joe Biden cu privire la Ucraina, după ce acesta a ameninţat Moscova cu un ”dezastru” în cazul unui atac militar rus în Ucraina”, relatează AFP.

”Declaraţiile se repetă neîncetat şi nu contribuie cu nimic la calmarea tensiunilor actuale. În plus, ele pot contribui la destabilizarea situaţiei”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ele ”pot crea speranţe total false în capetele încinse ale anumitor reprezentanţi ucraineni (…) care ar putea încerca să rezolve prin forţă problema din sud-estul Ucrainei”, unde Kievul luptă din 2014 împotriva unor separatişti proruşi înarmaţi, aprecază Peskov.

Preşedintele american Joe Biden a ameninţat cu ”un dezastru pentru Rusia” în cazul unui atac în Ucraina şi a dat asigurări că ”dacă invadează, ei vor plăti”, evocând sancţiuni fără precedent şi imposibilitatea de a efectua tranzacţii în dolari.

El a subliniat, de asemenea, riscul unor ”grele” pierderi umane pe câmpul de luptă.

Rusia a desfăşurat în ultimele luni zeci de mii de militari la frontiera cu Ucraina şi alimentează temeri cu privire la o invazie.

Moscova dezminte orice plan în acest sens, iar Kremlinul insistă asupra unor garanţii scrise cu privire la securitatea rusă, inclusiv un angajament ca Ucraina să nu adere la NATO.

În urma unei serii de reuniuni diplomatice în Europa, săptămâna trecută, Moscova şi Washingtonul urmează să încerce din nou, vineri, să dezamorseze ameninţarea unui nou război în Ucraina, într-o întâlnire la Geneva între şefii dplomaţiilor americană Antony Blinken şi rusă Sergjei Lavrov.

Citește și:  Ministerul rus al Apărării, mesaj în timp ce Ucraina este atacată din toate părțile: ”Subliniez că Armata Rusiei nu lovește în orașele Ucrainei: Nimic nu amenință populația civilă – Este o înscenare pentru canalele TV occidentale”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 − 42 =

Close