Klaus Iohannis, GHINION: averea la control! AUR îi numără banii preşedintelui! – Europa News
Romania

Klaus Iohannis, GHINION: averea la control! AUR îi numără banii preşedintelui!

Dan Tănasă, de la AUR, a anunţat că partidul pe care-l reprezintă va demara procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis.

Deputatul şi-a impus ca obiectiv să afle provenienţa averii liderului de la Cotroceni.

În urmă cu aproape șase ani, opinia publică era șocată de informația potrivit căreia Președintele României, Klaus Iohannis, pierduse definitiv în instanță una dintre casele pe care le avea în proprietate.

În 2015, familia preşedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Braşov, un proces privind un imobil din centrul Sibiului. Curtea de Apel Braşov a respins recursul declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Klaus Iohannis nu a explicat niciodată public modul de proveniență al averii sale, în ciuda acestei sentințe definitive care ridică mari semne de întrebare.

„Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi împreună cu avocaţii mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie”, a declarat Klaus Iohannis după finalizarea procesului.

Românii sunt nemulțumiți de faptul că nici până astăzi, cel care ocupă cea mai înaltă demnitate în statul român, nu a explicat clar cum anume a dobândit cele șase case dintr-un salariu de profesor, ulterior de primar”, a postat Dan Tănasă pe Facebook.

Dan Tănasă invocă o lege din 1996

Baza legală a inițiativei AUR este dată de art. 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere şi de control şi a functionarilor publici, care prevede că „Averea Presedintelui României va putea fi cercetata numai după încetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptata cu votul majorităţii deputatilor şi senatorilor.

În acest ultim caz, Preşedintele României poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.

AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis”, a mai transmis deputatul AUR.

Citește și:  Victor Ponta îl atacă pe Dacian Cioloş pe marginea raportului Matic: „Ia 100.000 de euro pentru asta?”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close