Romania

Klaus Iohannis, după creşterea numărului de infecţii: “Acest nou val poate fi chiar ultimul”

Asculta informatia

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel către cetăţeni în contextul creşterii numărului de infecţii de Covid-19, dar vine şi cu o abordare pesimistă, precizând că acest val epidemic poate fi chiar ultimul, având în vedere numărul persoanelor vaccinate.

“Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă.

Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta.

Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum.

Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum.

Singurele metode care au fost dovedite științific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație.

Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor și, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale.

Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi! Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!”, a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni

Citește și:  Ce a putut face Diana Șoșoacă la întâlnirea cu Klaus Iohannis! Gestul ei e curajos
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1

Close