Romania

Klaus Iohannis, asigurări pentru români: „Nu vom fi implicaţi în conflict. Asta e ţara noastră şi aici rămânem!”

Asculta informatia

Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la tabăra mobilă pentru refugiaţi de la Siret, în judeţul Suceava, că nu este luat un calcul un scenariu prin care NATO și, impilict, România, să se implice în conflictul militar din Ucraina.

Pornim de la scenariul de la care acest conflict nu se va extinde, NATO nu va fi implicat în acest conflict și nici România”, a zis Iohannis.

Ţara noastră, rol umanitar

Întrebat dacă România se va implica în conflictul din Ucraina, președintele Klaus Iohannis a spus, astăzi, la tabăra de la Siret, că România nu se va implica, la fel cum nu se va implica nici NATO în conflictul ruso-ucrainean.

Chestionat din nou despre acest subiect, Iohannis a completat: ”Noi nu calculăm un scenariu în care România să fie amenințată sau implicată în conflict. Aici în România suntem acasă, aici e țara noastră și aici rămânem”, a spus președintele.

La nevoie, vom ajuta şi Republica Moldova

Ce se va întâmpla dacă Republica Moldova va fi atacată? Iohannis a răspuns:

Cu Moldova suntem într-o relație foarte strânsă și suntem hotărâți ca în situația în care umanitar este nevoie de ajutor să intervenim și acolo. Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi amenințată”.

Președintele a mai spus că nu este niciun calcul că România va fi implicată în conflict.

Noi nu calculăm acum un scenariu în care România să fie implicată în conflict sau să fie amenințată. Nu pot să spun decât un lucru simplu: aici, în România, suntem acasă. Asta este țara noastră și aici rămânem”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citește și:  VIDEO ȘOCANT: Fată salvată în ultima secundă din fața metroului: A vrut să se sinucidă după ce s-a certat cu prietenul

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close