Ucraina

KIEV: Armata ucraineană a declanşat operaţiuni de eliminare a forţelor ruseşti de la periferia capitalei

Asculta informatia

Armata ucraineană a declarat că a lansat operaţiuni de eliminare a forţelor ruseşti de la periferia capitalei Kiev, transmite vineri dpa, potrivit agerpres.

Şeful administraţiei militare regionale din Kiev, Oleksandr Pavliuk, a declarat joi seară televiziunii ucrainene că există „rezistenţă din partea duşmanului”, potrivit agenţiei UNIAN.

Ruşii circulă între unităţile lor, a adăugat Pavliuk. El a mai spus că nu poate divulga detalii ale operaţiunilor în curs.

Pavliuk a numit situaţia din regiunea Kievului dificilă, dar „controlabilă”, menţionând că este greu să facă vreo predicţie.

Oficialul ucrainean a explicat totodată că drumurile către oraşul Jîtomîr (vest) şi către oraşele Bucea, Irpin şi Hostomel, la nord-vest de capitală, în apropierea periferiei Kievului, sunt cele mai riscante, la fel şi drumul către Makariv, spre est.

Pavliuk a mai anunţat că au fost raportate bombardamente la nord de capitală. 

Citește și:  Casa Albă încearcă să rectifice, după ce Biden evocă o ”incursiune minoră” a Rusiei în Ucraina şi este acuzat de republicani că se resemnează în faţa unui atac rus
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

Close