Rusia

Justiția rusă a amendat o televiziune muzicală pentru propagandă homosexuală

Asculta informatia

Un tribunal din Rusia a condamnat televiziunea muzicală Muz-TV la o amendă de un milion de ruble (circa 12.000 de euro) pentru propagandă homosexuală, transmite AFP. Postul difuzase imagini de la o ceremonie la care participau bărbaţi îmbrăcaţi în rochii şi în care părea că se căsătoresc doi bărbaţi, potrivit agerpres.   

Muz-TV a fost sancţionată pentru încălcarea unei legi care interzice „propaganda pentru relaţii sexuale netradiţionale”. Prevederile respective sunt considerate „homofobe” de mai multe organizaţii neguvernamentale.

Televiziunea fusese reclamată de organismul rus pentru supravegherea telecomunicaţiilor pentru că nu a indicat la difuzarea imagiilor incriminate că acestea nu sunt recomandate minorilor şi pentru că nu au fost programate după ora 23.

Faptele au avut loc în 4 iunie, când Muz-TV a transmis ceremonia de acordare a unor premii, cu participarea multor vedete ale muzicii ruse şi a unor invitaţi de sex masculin care purtau rochii. Cântăreţul Filipp Kirkorov, celebru în Rusia, a sosit la eveniment împreună cu un rapper, într-un autoturism decapotabil împodobit cu flori şi urmat de o suită de bărbaţi musculoşi, la bustul gol. Impresia creată a fost că artiştii îşi sărbătoreau nunta.

Legea împotriva propagandei homosexuale, adoptată în 2013, are ca obiectiv oficial protejarea minorilor. Ea a fost deja aplicată de mai multe ori împotriva unor militanţi şi a unor grupări ale minorităţilor sexuale şi pentru interzicerea unor marşuri.

Cei vizaţi susţin că legea permite puterii de la Moscova să ducă o politică împotriva homosexualilor, în numele apărării „valorilor tradiţionale”, aceasta fiind promovată de preşedintele Vladimir Putin împotriva Occidentului considerat decadent. Constituţia Rusiei, modificată anul trecut, defineşte căsătoria ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Citește și:  Putin vrea să câştige timp în Ucraina şi speră la realegerea lui Trump în SUA

În Rusia, în special în Caucaz, persoane din minorităţile sexuale sunt adesea victime ale unor infracţiuni, inclusiv asasinate.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close