Germania

Jucătorii Germaniei au protestat împotriva interdicției de a promova LGBT în Qatar. Fotbaliștii-activiști au fost bătuți, însă, de Japonia

Asculta informatia

Jucătorii naționalei de fotbal a Germaniei au protestat, prin punerea mâinii la gură, împotriva interdicției de a purta banderole LGBT pe mâini la meciurile de la Cupa Mondială din Qatar.

Selecționata Germaniei a făcut acest gest la începutul partidei împotriva Japoniei, disputată pe 23 noiembrie la Al Rayyan, în Qatar.

La începutul competiției, a existat o inițiativă olandeză prin care unele țări au fost de acord să poarte banderole în culorile LGBT la meciurile din Qatar, în semn de protest față de faptul că homosexualitatea este ilegală în această țară.

Respectivele țări au ținut de principii doar până când FIFA a anunțat că jucătorii care vor purta așa ceva vor primi cartonașul galben.

Atitudinea fotbaliștilor germani este cel puțin ipocrită, având în vedere că în țara lor,  au fost arestați oameni în propriile case, doar pentru că nu au fost de acord cu măsurile de carantină anunțate de autorități. Un caz notoriu este cel al doctorului Andreas Noack, arestat de poliție în direct.

Tot în Germania, poliția a venit cu rigla pentru a măsura și păstra distanța de 1,5 metri dintre participanții la un protest împotriva măsurilor din ultimii doi ani.

Fotbaliștii germani par să-și fi consumat toată energia pe activism, fiind învinși în meciul contra Japoniei. „Samuraii” s-au impus cu 2-1, după ce au fost conduși cu 1-0.

Citește și:  Germania declară război aplicației WhatsApp: E pregătită să dea Facebook în judecată
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 69

Close