Austria

Pagina de facebook a cancelarului austriac, asaltată de mesajele românilor: „Afară din România, dacă nu ne puteți respecta!”

Pagina de Facebook a cancelarului austriac Karl Nehammer a fost, în ultimele zile, luată cu asalt de românii indignați de opoziția Austriei, reiterată marți, față de aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen. 

Mai mulți utilizatori români ai platformei Facebook au publicat comentarii la cele mai recente postări ale cancelarului austriac, exprimându-și supărarea față de poziția Austriei privind aderarea României la Schengen.

„Totul e despre politică, nu-i așa, domnule Nehammer?” „De ce nu acceptați România și Bulgaria în Spațiul Schengen când, din punct de vedere economic, aduce mai multe beneficii Vestului Europei (…) Nu mai înțeleg Occidentul. Ați făcut greșeli foarte mari în trecutul recent”, a scris utilizatorul Ciprian Popa.

Flavia-Georgia Lazăr-Hurduban i-a scris cancelarului, conform Libertatea: „Totul e despre politică, nu-i așa, domnule Nehammer? Mai devreme sau mai târziu, veți pierde la propriul joc, fiți siguri de asta. Mai devreme sau mai târziu, noi (România) vom fi în cele din urmă parte din Schengen, iar voi veți rămâne în istorie, dar în partea tristă a istoriei. Vă doresc cele bune și sper că vă veți gândi la tabloul de ansamblu, pentru că asta e maniera corectă în care se face politică”.

Un alt român, Bogdan Roman, a transmis un mesaj scurt: „România în Schengen! Și Holzindustrie Schweighofer afară din România!”. „Într-un fel sau altul, România va fi în Schengen. Devenim mai puternici pe zi ce trece. Avem aliați adevărați și, în final, Europa de Est va prospera având Statele Unite drept aliat. Ești doar un om mic, cumpărat de dușmanul nostru”, a scris și utilizatoarea Anca Ursu.

Citește și:  Karl Nehammer, noul cancelar al Austriei

 

„Tocmai ați reușit să îi luați locul lui Viktor Orban”

 

Alte mesaje au fost chiar mai radicale. „Rușine să vă fie, ție și poporului austriac, pentru comportamentul vostru rasist! Afară din România, dacă nu ne puteți respecta! Nu ai niciun drept să blochezi România, când avem sprijinul întregii Uniuni Europene. Cine te crezi?”, i-a scris Bogdan Balaban.

„Un om așa de mic într-o funcție mare. Cine îți dă dreptul să te joci cu soarta națiunii noastre? Istoria și Dumnezeu te vor judeca”, a comentat un alt bărbat, Bogdan Ignat.  „Felicitări, domnule Karl, sunteți al doilea cel mai disprețuit om în Uniunea Europeană, după Vladimir Putin. Tocmai ați reușit să îi luați locul lui Viktor Orban”, a fost comentariul publicat de utilizatorul Paul Gabriel, în timp ce un altul, Bogdan Popescu, a comentat scurt: „Sper ca mandatul tău să se încheie curând”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close