FrantaSanatate

Jean Castex nici nu vrea să audă de vaccinarea obligatorie în Franţa

Asculta informatia

Premierul francez Jean Castex a declarat joi că impunerea obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 pentru a stopa noul coronavirus nu ar fi de mare ajutor, deoarece această măsură ar aduce mai multe probleme decât soluţii, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Avem deja unele dificultăţi în a controla impunerea paşaportului de vaccinare. Aceste dificultăţi ar fi şi mai mari dacă am face vaccinarea obligatorie”, a declarat Castex pentru BFM TV şi RMC Radio.

Franţa a înregistrat miercuri un număr record de peste 332.252 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore şi 246 de decese asociate COVID-19 în spitale.

Italia a introdus miercuri vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru toate persoanele în vârstă de peste 50 de ani, una dintre puţinele ţări europene care au luat măsuri similare, în încercarea de a reduce presiunea asupra sistemului sanitar şi de a reducere numărul deceselor.

Citește și:  Ungaria cedează în fața Bestiei, oferă carduri vaccinale și urmează să lanseze aplicația de urmărire a persoanelor vaccinate
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =

Close