Asia

Japonia a suspendat utilizarea a aproximativ 1,63 milioane de doze de „vaccinuri” Covid produse de ModeRNA

Asculta informatia

Japonia a suspendat utilizarea a aproximativ 1,63 milioane de doze de „vaccinuri” Covid produse de ModeRNA pe motiv că acestea ar fi fost contaminate, informează Antena3.

Ministerul nipon al Sănătății a anunțat că „materiale străine” au fost găsite în unele doze dintr-un lot de aproximativ 560.000 de flacoane (5.600.000 de doze).

Takeda Pharmaceutical, care vinde și distribuie „vaccinul” Covid bazat pe ARN mesager în Japonia, a declarat că ModeRNA a pus 3 loturi în așteptare „din precauție”.

Nu există încă date despre ce tip de „materiale străine” au fost găsite în dozele de „vaccin” Covid, însă Takeda le-a descris ca pe niște particule asupra cărora s-au făcut teste de urgență.

Rapoarte de contaminare au venit și din alte 7 centre, cu 39 de flacoane (390 de doze) despre care s-a constatat că au fost afectate.

Ministerul Sănătății din Japonia a publicat numerele loturilor, astfel încât persoanele vaccinate să poată verifica dacă dozele cu care au fost injectate erau sau nu contaminate, scrie publicația Japan Times, citată de BBC.

Citește și:  China acuză Europa de răspândirea valului doi de coronavirus.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + = 8

Close