Brazilia

Jair Bolsonaro se va deplasa marţi în Rusia şi va discuta cu Putin

Asculta informatia

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a confirmat, sâmbătă, că vizita sa în Rusia este menţinută în program, în ciuda tensiunilor din această perioadă legate de Ucraina, relatează AFP, potrivit  news.ro .

Washingtonul ar fi făcut presiuni pentru ca Bolsonaro să-şi anuleze vizita axată pe promovarea relaţiilor comerciale bilaterale, având în vedere că în această perioadă există ameninţarea unui război în regiune..

“Ne rugăm la Dumnezeu să fie pace în lume pentru binele nostru, al tuturor”, a afirmat Bolsonaro într-un interviu la un post de radio brazilian, confirmându-şi vizita în Rusia, programată de marţi până joi. “Am fost invitat de preşedintele Putin. Brazilia depinde în mare măsură de îngrăşămintele din Rusia”, a afirmat Bolsonaro.

Jair Bolsonaro va fi însoţit în Rusia de un grup de miniştri. Discuţiile vor fi pe teme ca energia, apărarea şi agricultura.

AFP menţionează că în această săptămână, vineri, Ministerul brazilian de Externe a sărbătorit împlinirea a 30 de ani de relaţii diplomatice cu Ucraina, menţionând într-un comunicat “contactele multiple la nivel înalt” de când Brazilia “a recunoscut independenţa Ucrainei”, în 1991.

Citește și:  Berlinul anunţă că diplomaţii germani declaraţi indezirabili în Rusia au revenit în Germania
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − = 9

Close