Italia

ITALIA: Sălile de cinema s-au redeschis după relaxarea restricţiilor

Numeroase săli de cinema din Italia şi-au redeschis luni porţile după ce au fost închise timp de o lună din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, potrivit DPA, scrie agerpres

Cinematograful Beltrade, din Milano, şi-a celebrat redeschiderea proiectând, în cursul dimineţii, pelicula ”Caro Diario”, în regia lui Nanni Moretti.

Biletele s-au vândut în totalitate, potrivit agenţiei italiene de presă ANSA. Oamenii s-au aşezat la coadă de la primele ore ale dimineţii, a povestit unul dintre organizatori, Monica Naldi, citată de agenţia de presă.

Doar câteva zeci de spectatori au avut acces în sală. Privitorii au trebuit să poarte măşti şi să respecte o distanţă minimă.

Guvernul de la Roma a relaxat, începând din 26 aprilie, restricţiile vizând sălile de cinema, teatrele, sălile de operă şi de concerte în regiunile unde ratele de infectare cu noul coronavirus sunt moderate.

Spaţiile pentru evenimente se pot deschide la jumătate din capacitate, cu un maximum de 500 de spectatori în interior şi un maximum de 1.000 de spectatori în spaţiile în aer liber.

Criticii acestei măsuri au avertizat însă asupra riscului adus de redeschiderea instituţiilor culturale.

Citește și:  ITALIA: Medic pozitiv pentru COVID-19 la șase zile după ce a fost vaccinat
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close