Italia pune sechestru pe o navă de salvare a migranților din mare – Europa News
EuropaItalia

Italia pune sechestru pe o navă de salvare a migranților din mare

Paza de coastă italiană a anunţat miercuri seara că a pus sub sechestru nava Ocean Viking, implicată în operaţiuni de salvare a migranţilor din Marea Mediterană, informează  agerpres.

Autorităţile susţin că au găsit ‘mai multe nereguli de natură tehnică şi operaţională care pot periclita nu doar siguranţa echipajului, ci şi a celor care au fost sau ar putea fi salvaţi’.

Organizaţia umanitară europeană SOS Mediterrannee, care utilizează nava, a reacţionat în cursul nopţii condamnând ‘o manevră de hărţuire administrativă flagrantă cu scopul de a împiedica activitatea noastră de salvare de vieţi’. Conform organizaţiei, principala acuzaţie este că Ocean Viking ‘transporta mai multe persoane decât numărul certificat’ pentru echipamentele de siguranţă ale navei. Problema nu a fost menţionată cu ocazia inspecţiilor anterioare. SOS Mediterrannee susţine că nu trebuie luaţi în calcul ca pasageri obişnuiţi şi cei salvaţi în situaţii de urgenţă.

Autorităţile din Italia afirmă că Ocean Viking va rămâne sub sechestru până la remedierea tuturor neregulilor, dintre care unele necesită intervenţia Norvegiei, ţara sub al cărei pavilion navighează vasul. Paza de coastă italiană a mai luat măsuri similare împotriva altor nave de salvare, de exemplu, chiar luna aceasta, în cazul Sea-Watch 3, utilizată de organizaţia umanitară germană Sea-Watch. 

Citește și:  CRIMINALA EUROPEI-Ursula von der Leyen: UE nu va finanţa ‘garduri de sârmă ghimpată şi ziduri’ anti-migranţi la frontiere
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close