Italia

Italia primește 572 de migranți de pe nava Ocean Viking

Asculta informatia

Italia a autorizat acostarea în Sicilia a navei Ocean Viking, ce aparţine organizaţiei umanitare SOS Méditerranée, pentru a debarca 572 de migranţi, a anunţat ONG-ul joi seara, potrivit AFP.

”Ocean Viking a primit în această seară de la autorităţile maritime italiene o veste mult aşteptată: cele 572 persoane salvate vor debarca la Augusta, în Sicilia”, a indicat pe Twitter organizaţia umanitară specializată în salvarea migranţilor pe mare, ce are sediul la Marsilia.

SOS Méditerranée lansase miercuri un apel către Uniunea Europeană pentru ”găsirea unui port sigur şi debarcarea migranţilor primiţi la bordul Ocean Viking, cât mai rapid posibil”.

Organizaţia era îngrijorată de epuizarea raţiilor alimentare preambalate şi a medicamentelor, precum şi de starea sănătăţii anumitor pasageri, obosiţi şi deshidrataţi după trei zile pe mare înainte de a fi salvaţi.

La 1 mai, nava Ocean Viking a adus în Sicilia alţi 236 de migranţi salvaţi pe mare.

ONU cere reformă pentru salvarea migranților

Recent, ONU a cerut Uniunii Europene şi Libiei să-şi reformeze procedurile de căutare şi salvare a migranţilor pe mare astfel încât să fie respectate drepturile şi demnitatea acestora.

De la începutul acestui an, 898 de migranţi şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge în Europa, dintre care 734 pe ruta centrală către Malta şi Italia, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Din februarie 2016 până în prezent, organizaţia SOS Méditerranée a salvat peste 30.000 de persoane, cu ajutorul navelor Aquarius şi Ocean Viking, relatează Agerpres.

Citește și:  Italia. De ASTĂZI se schimbă culorile regiunilor. Ministrul Speranza: "Trebuie să fim foarte precauţi"
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 5

Close