Italia

ITALIA: Prăbuşirea telefericului se lasă cu arestări

Asculta informatia

Autorităţile din Italia au reţinut trei persoane în urma tragediei de duminică din Piemont, în care 14 oameni, între care doi copii, au murit după ce telecabina cu care se deplasau s-a prăbuşit, informează miercuri ANSA şi dpa, potrivit agerpres.

Cei trei, proprietarul societăţii care operează instalaţia de teleferic, Ferrovie Mottarone srl, directorul acesteia şi şeful serviciului operativ, au acţionat „în mod conştient”, potrivit procurorului public din provincia Verbania, Olimpia Bossi.

Anchetatorii au stabilit că ”s-a umblat” la sistemul de frânare de urgenţă al instalaţiei pentru a evita întreruperile şi întârzierile, a afirmat procuroarea după interogarea celor trei. Un dispozitiv care dezactivează frâna de urgenţă nu a fost înlăturat, ceea a făcut ca sistemul de frânare de urgenţă să nu funcţioneze în momentul în care cablul s-a rupt, a explicat Bossi.

Cei trei ar putea fi acuzaţi de omucidere, distrugere fără intenţie şi vătămare corporală, dar ancheta continuă.

Imaginile cu accidentul surprinse de camerele de supraveghere, examinate de procuratură, arată cum, cu puţin înainte ca telegondola să ajungă la destinaţie, pe vârful muntelui Mottarone, un cablu se rupe şi cabina începe să alunece înapoi spre vale, iar câţiva dintre cei 15 turişti cad, a relatat presa locală.

Singurul supravieţuitor al accidentului este un băieţel de cinci ani, care şi-a pierdut ambii părinţi şi un frate mai mic şi care este internat în stare stabilă la un spital din zonă.

Citește și:  Italia: avalanșă de concedii medicale după impunerea permisului Covid
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 5

Close