ITALIA: Papa Francisc deplânge scăderea ratei natalităţii – Europa News
Italia

ITALIA: Papa Francisc deplânge scăderea ratei natalităţii

Papa Francisc a deplâns, duminică, scăderea ratei natalităţii în Italia, avertizând că acest declin reprezintă un pericol pentru viitorul ţării, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Anul trecut, în Italia naşterile au ajuns la cel mai scăzut nivel de la unificarea ţării, în 1861, a atenţionat luna aceasta biroul naţional italian de statistică. Este vorba de al 12-lea an consecutiv de scădere.

„Iarna demografică reprezintă o preocupare reală, cel puţin aici în Italia”, a spus Papa, în alocuţiunea sa săptămânală de la bazilica Sf. Petru.

„Se pare că mulţi oameni şi-au pierdut dorinţa de a avea copii. Multe cupluri preferă să rămână fără copii sau să aibă doar un copil… Este o tragedie… care merge împotriva familiilor noastre, împotriva ţării noastre şi a viitorului nostru”, a spus Papa.

Anul trecut, în Italia au fost înregistrate 404.892 de naşteri, cu 15.192 mai puţine decât în 2019, iar populaţia a scăzut la 59.3 milioane de locuitori, luând în calcul şi cele 746.146 decese, a indicat oficiul de statistică.

ISTAT a stabilit că scăderea drastică a numărului de naşteri a continuat şi în acest an, apreciind că pandemia de COVID-19 pare să fie un factor în acest declin.

Citește și:  Majoritatea țărilor din UE nu accepta migranții ajunși ‘peste-noapte’ în Italia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close