Italia

ITALIA: Medic pozitiv pentru COVID-19 la șase zile după ce a fost vaccinat

Asculta informatia

Un medic de la spitalul Umberto I din Siracuza, vaccinat în urmă cu șase zile la Palermo, a primit test pozitiv pentru Covid 19. Autoritățile atrag atenția că, pentru a fi imunizat, este nevoie de a doua doză de vaccin, care produce efecte după alte două săptămâni, potrivit news.ro .  

Un medic de la spitalul Umberto I din Siracuza care fusese vaccinat în urmă cu șase zile la Palermo a primit rezultat pozitiv pentru Covid 19.

Conform autorității sanitare din provincie, medicul a fost una dintre primele persoane care s-au vaccinat în Italia, scrie La Stampa.

Acum, autoritățile verifică dacă medicul a luat virusul înainte de călătorie, precum și persoanele care au intrat în contact cu doctorița, inclusiv cele aflate la bordul autobuzului cu care a călătorit spre Palermo.

Directorul unei clinici din Roma, Patrizia Laurenti, a declarat că a doua doză a vaccinului este esențială. Practic, fără a doua doză, vaccinul e inutil.

„Acoperirea completă se realizează la cincisprezece zile de la a doua administrare. Anticorpii încep să fie produși chiar și după prima doză, dar pentru a atinge un nivel eficient de protecție, e nevoie de a doua doză, iar după 15 zile există certitudinea aproape totală că suntem protejați de Covid”, a spus Patrizia Laurenti.

Cel mai probabil, medicul din Siracuzei era deja în faza de incubație când a primit prima doză din vaccin.

Citește și:  Croaţia şi Italia protesteaza împotriva restricţiilor pentru combaterea COVID-19
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4

Close